0,00 €
Ostoskori Päivitä

Ei tuotteita

HUOM! Hieroja on toistaiseksi sairauslomalla, uusia varauksia ei voida tällä hetkellä ottaa vastaan. (päivitetty 4.1.2018)


KOIRAHIERONTA

Yrityksemme tarjoaa koirahierontaa, fascia-käsittelyä ja laserhoitoa myymälän tiloissa Vantaan Rajatorpassa. Hierojanamme toimii Sanna Ylesmäki. Hieronta sisältää tarvittaessa laserhoidon ja fascia-käsittelyn.

HINNASTO

Hinnasto voimassa 1.1.2016 alkaen. Hintamme sisältävät ALV:n 24 %.

Jos et pääse varaamallesi hoito-/koulutusvuorolle, peruthan viimeistään vuorokautta ennen puhelimitse tai tekstiviestillä. Myöhemmin perutuista ja peruuttamatta jääneistä ajoista perimme täyden hoito-/koulutusmaksun.

HIERONNAT

 • Käynti 43 €/kerta
 • "Sisarusale", samalla käynnillä hierottu perheen toinen koira 30 €
 • Kroppatarkki 20 €
 • Laserhoito erikseen otettuna 15 €/ongelmakohta
 • Laserhoito kuuden kerran sarja 55 €

Hieronta sopii kaikille koirille rotuun, ikään ja käyttötarkoitukseen katsomatta. Erityisest iaktiivisesti treenaavat ja kisaavat koirat hyötyvät hieronnasta, sillä kova fyysinen rasitus synnyttää aina lihaksistoon kuona-aineita. Kova treenaaminen vaatii palautumista ja lihashuoltoa. Hierontaa voidaan käyttää myös yleisen rentoutumisen saavuttamiseksi sekä kotikoiralla että harrastuskoiralla. Hieronta voidaan myös kohdistaa tiettyihin ongelma-alueisiin tarpeen mukaan esimerkiksi leikkauksen jälkihoitona tai muiden kiputilojen lieventämiseen, sillä voidaan helpottaa myös muun muassa nivelrikkoisen koiran elämää.

Koirien lihakset jumiutuvat ihan kuten meillä ihmisilläkin, riippumatta koiran käyttötarkoituksesta. Koiran rakenne vaikuttaa paljon siihen, mistä kohdasta koira helposti ja toistuvasti menee jumiin. Vaikka koira olisi luustoltaan terveeksi tutkittu, lihasten kireyttä voi silti esiintyä. Kotikoirilla esiintyy lihasten kireyttä yhtä paljon kuin harrastajillakin. Hihnassa vetäminen on yksi yleisimmistä syistä, hihnakävelyssä vauhti on myös useimmiten koiralle epäsuotuisa, joko liian hidas tai liian nopea. Näyttelykoiria hierotaan tänä päivänä melko paljon, jotta liike saadaan vapaammaksi ja pidemmäksi. Lihaskireydet vaikuttavat paljon myös seisottamiseen. Aktiivisilla harrastus- ja kisakoirilla hieronnalla on suuri rooli ennen kaikkea tapaturmia ennaltaehkäisevänä tekijänä.

Koirat ilmentävät kipua ja epämiellyttäviä tuntemuksia hyvin yksilöllisillä tavoilla. Koira voi olla hyvin rauhallinen, lenkillä niin sanotusti perässä vedettävä, ei välttämättä innostu leikeistä, saattaa olla alakuloinen ja kankea. Kaikenlainen kipu lisää koiran epävarmuutta ja saattaa sen myötä tuoda esiin muutoksia käytöksessä, esimerkiksi remmirähjäyksenä. Käytöshäiriöiden ollessa kyseessä, olisikin aina hyvä ensin sulkea pois koiran fyysiset oireet ennen koulutuksen aloittamista. Hieronnan avulla saadaan hyvin kartoitettua koiran tilannetta lihasten ja nivelten osalta ja mikäli kiputiloja löytyy, ohjataan koira lääkärin tarkempiin tutkimuksiin. Huomioitavaa kuitenkin on, että käytöshäiriöt voivat johtua myös jostain elimellisestä syystä, mitä ei hieronnan avulla saa selvitettyä.

Ikääntyessään koira liikkuu vähemmän ja vaikeammin, koska lihaksiston rappeutuessa se ei enää pysty tukemaan luustoa samalla tavalla kuin aikaisemmin. Tämä lisää kipua ja vaikeuttaa liikkumista. Hieronta auttaa ylläpitämään luustoa ja niveliä tukevien lihasten kuntoa.

Aineenvaihdunta

Hieronta nopeuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa

 • lihaksiin kertyneiden kuona-aineiden ja maitohappojen poistuminen
 • luiden ja nivelten aineenvaihdunta paranee
 • edesauttaa ruoansulatuskanavan aineenvaihduntaa
 • turvotuksen laskeminen imunestekierron ansiosta


Lihakset

 • ennaltaehkäisevä vaikutus lihasjännitysten ja vammojen synnyssä
 • edesauttaa lihasten notkeutta ja vetreyttä
 • lihasten rentouttaminen ja palauttaminen kovasta rasituksesta nopeammin
 • arpikudoksen pehmentäminen
 • kiinnikkeiden syntymisen ennaltaehkäiseminen leikkauksen jälkeen
 • lihasten liikkuvuuden ja joustavuuden palauttaminen leikkauksen tai tapaturman jälkeen
 • lihasten kimmoisuus kasvaa
 • supistumiskyky nopeutuu ja teho kasvaa


Hermosto

 • parasympaattisen hermoston aktivointi rentouttaa
 • sympaattisen hermoston aktivointi


Psyyke

 • lievittää stressiä
 • auttaa rentoutumaan
 • lisää luottamusta ihmisiin
 • opettaa rauhoittumaan


FASCIA-KÄSITTELY

Lihaksia ympäröiviä kalvoja kutsutaan fascioiksi. Lihaskalvot tukevat yksittäisten lihasten tehtäviä, jakavat kuormaa ja ohjaavat voimia ja jännityksiä koko elimistöön laajemmalle alueelle kuin mihin yksittäinen lihas kykenee. Eri lihasten fasciat yhdistyvät toisiinsa joten yhden fascian kireys vaikuttaa koko kehoon. Fascioiden kiristyessä lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelen toiminta rajoittuu. Lukkiutumia ja kiristyksiä aiheuttavat mm. elinympäristö, ravinto ja perintötekijät.

Fascia-käsittely on hellävaraista paineen ja venytyksen aiheuttamaa kudosstimulaatiota, joka edistää paranemista ja mekaanisesti rikkoo esim. vammautumisesta tai rasitusvammoista aiheutuneita kiinnikkeitä. Paras tulos saadaan kun hoito otetaan peräkkäisenä sarjana esimerkiksi 3 krt/vko yhteensä 6-9 käsittelykertaa.

LASERHOITO

Laserhoidon teho on tieteellisesti todistettu monissa akuuteissa ja kroonisissa vaivoissa ja leikkausten jälkihoidossa. Laservalo kulkeutuu kudokseen vahingoittamatta sitä. Se saa aikaan biologisen vasteen, joka nopeuttaa paranemista ja vähentää kipua sekä turvotusta.

Laserterapiaa suositellaan, jos koirasi kärsii esimerkiksi nivelrikosta, rasitusvammoista tai tulehduksista. Nivelrikkopotilailla laser auttaa ylläpitämään liikkuvuutta ja toimii tukihoitona lääkkeellisen kivunlievityksen lisäksi. Laser ei vahingoita kudoksia eikä kuormita koirasi elimistöä. Hoidon aikana koirasi aistii rauhoittavaa lämpöä ja hoidon vaikutukset alkavat nopeasti.

Yksi hoitokerta kestää noin 5-10 minuuttia eikä vaadi koiran rauhoittamista. Laserhoitoa suositellaan otettavaksi 3-6 hoitokerran sarjoissa. Kroonisista vaivoista kärsiville koirille suositellaan hoitosarjan jälkeen ylläpitohoitoa kerran kuussa.


* * * * * * * *
KOULUTUSPALVELUT

KOULUTUSHINNASTO

Käyntimaksu 52 €/h (sis. 30 km, jonka jälkeen 0,45 €/km).

KOULUTTAJAT

Sanna Ylesmäki

Eläimet, etenkin koirat ja hevoset, ovat olleet aina osana elämääni. Ensimmäinen koira, dobermannuros Rocky tuli taloon vuonna -94. Tällä hetkellä kotoa löytyy pieni portugalinpodengo Eximus Vis Jedi ”Jedi” ja dobermannarttu Eximus Vis Heartbreaker "Bibi". Ennen näitä tämän hetkisiä koiria minulla on ollut myös sk collie Snadi, irlanninsusikoira Sintti, australianterrieri Dino sekä Bibin veli dobermann Velho. Omat rotuvalinnat ovat pohjautuneet hyvin pitkälti haluuni kehittyä kouluttajana. Olenkin oppinut hyvin paljon jokaiselta koiraltani, vaikka yhteinen aikamme on terveydellisistä syistä ollut valitettavan lyhyt mutta sitäkin antoisampi, ja olen näin päässyt vähän syvemmälle sisään eri roturyhmien edustajien ajatuksenjuoksuun :). Koulutustyylini on positiivinen ja pohjautuu käyttäytymistieteeseen.

Valmistuin eläinkouluttajaksi Suomen Eläinkoulutuskeskuksesta keväällä 2012. KuulunEläinkouluttajakiltaan, joka on osoitus siitä, että tarjoamani koulutuspalvelut perustuvat nykyaikaisiin näkemyksiin ja käyttäytymistieteisiin ja ovat miellyttäviä niin koiralle, kuin omistajallekin.

Eläinhierojaksi olen opiskellut ELK Weterissä 2013-2014, osaamisalueena koirahieronta. Lisäksi olen käynytkurssin koirien fascia-käsittelystä. Hieronnan ja fascia-käsittelyn lisäksi teen myös laserhoitoja. Erityinen mielenkiinnon kohteeni on koirien perinnöllisten luustosairauksien vaikutus koiraan kokonaisuutena ja niistä aiheutuvien oireiden hoitaminen.


Hanna Pasanen


Olen ollut eläinten kanssa tekemisissä koko pienen ikäni, kokoskaala hamsterista hevoseen :)


Koirapuolen touhuihin ajauduin vuonna 1994 kotiin saapuneen dobermannin myötä. Sen kanssa myös harrastuskipinä puraisi kunnolla ja kävinkin korkkaamassa TOKO-kokeissa ALO- ja AVO-luokat. Sittemmin dobermanneja on ollut muutama enemmän ja kaikkien kanssa on kokeisiin asti kouluttauduttu, sama on suunnitteilla myös nykyisen nuoren koirani kanssa.


Olen toiminut vuosia koulutusohjaajana, niin TOKO- kuin palveluskoirapuolella. Ryhmissäni on ollut hyvin erilaisia koiria, niin rotujen kuin luonteidenkin puolesta. Kokemusta erilaisista koirista siis löytyy vaikka oma rotuvalikoimani onkin melko yksipuolinen :)


Kouluttamisessa ei tule koskaan valmiiksi. Pidän tätä ajatusta aina mielessä, sillä se on avain omaan edistymiseeni kouluttajana. Koiraakin voi kouluttaa koko sen eliniän, myös se vanhakin koira oppii asioita :)